Tuesday, 24 December 2013

Video: Peg Khas Timb Menteri Dato Loga Bala Ajak Ibu Tunggal Tinggal Dibiliknya!

Salam 1Malaysia,

Pegawai Khas Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Dato Dr Loga Bala telah mengajak seorang ibu tunggal tinggal dibiliknya apabila ibu tunggal ini ke sana untuk urusan PPR. 

Pegawai Khas Timbalan Menteri ini yang dikenali sebagai Chin Chee Peng melayan Ibu tunggal ini yang bernama V.M Asotha a/p Muthusamy dengan begitu teruk dan sekaligus menyindir beliau dengan berkata "tak ada kosong di PPR, kalau mahu bilik saya kosong". Pn Asotha berkata dia telah mengulangi kata ini sebanyak dua kali....

Puan Asotha yang kini tinggal di Tanah lapang Sentul Pasar telah singgah ke Pejabat Menara DBKL untuk urusan permohonan pertukaran unit rumah. Beliau ke sana setelah di beri tempoh tiga bulan dan beliau terpaksa pindah keluar dari kawasannya sebelum di robohkan oleh pihak DBKL pada hujung tahun ini.Beliau telah dapat PPR Bukit Jalil di mana ia jauh untuk beliau mengambil rawatan di Hospital Besar Kuala Lumpur. Beliau juga telah menyertakan surat kesihatannya sebagai bukti di DBKL.


Si Chin Peng ni pun telah mengeluarkan surat sokongan kepada Jabatan Pengurusan Perumahan DBKL...Wah saya nak tanya nii...Sejak bila pegawai khas timbalan menteri ada kuasa keluarkan surat sokongan...Banyak besar punya kepala kah???Dengan perasaan langsung tidak puas hati kerana dihina dan di layan seperti anjing, Pn Asotha telah ke Balai Polis Sentul untuk membuat laporan polis terhadap Si Chin Peng ini....K1NGMAKER nak tanya ni.....

ADAKAH ORANG INDIA BEGITU HINA?

ADAKAH INI TUNJUK AJAR DATO DR LOGA BALA?

INIKAH CARANYA DATO LOGA BALA MENYELESAIKAN MASALAH?

APA GUNANYA SEORANG TIMB MENTERI INDIA YANG LANGSUNG TAK MAMPU NAK MEMBELA HAK RAKYAT INDIA?

ADAKAH JAWATAN DAN PANGKAT INI SEMATA-MATA UNTUK MAKAN GAJI DAN BERLAGAK SAHAJA?

K1NGMAKER MENDESAK DATO DR BALA DAN PEGAWAI KHASNYA MEMINTA MAAF SECARA KEPADA PN ASOTHA DAN KELUARGANYA KERANA MENGHINANYA DAN MEMBERI PAMPASAN YANG SEPATUTNYA KEPADA BELIAU!

INI BUKAN PERMINTAAN...
INI AMARAN!

Nota: K1NGMAKER TAK KISAH BN KE PR KE...SALAH TETAP SALAH!
3 comments:

 1. Bunyi macam cerita ini dibuat oleh pengarang utk melaga lagakan orang, itulah kerja Penyamun UMNO dulu, sekarang dan buat selama lama nya.

  ReplyDelete
 2. saya pun manusia, kalau ada apa2 keluhan, boleh jumpa dan berunding, tomahan seperti ini tidak patut dilakukan oleh siber trooper pro BN. ssya juga seorang blogger BN.
  mengapa mau menjadi musuh di dalam selimut?
  tuduhan seperti ini boleh jadi criminal defamation brother!

  ReplyDelete
 3. Saya betul tak faham. Siapa yang bersalah disini?
  Pegawai Khas Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Dato Dr Loga Bala ataupun Pegawai Khas Timbalan Menteri Chin Chee Peng. Kalau dia orang India kenapa guna nama Cina dalam surat rasmi?

  ReplyDelete