Tuesday, 30 July 2013

Sanjeevan ditembak oleh Rakannya Sendiri Polis menjadi Mangsa?

Salam 1Malaysia,

K1NGMAKER baru mendapat satu berita tentang percubaan pembunuhan yang melibatkan MyWatch pengerusi R Sri Sanjeevan.

Ketua Polis Negara, Khalid Abu Bakar memberitahu hari ini bahawa penembak tidak mengupah pembunuh tetapi rakan-rakan pemerhati jenayah itu sendiri.

"Tidak, mereka tidak adalah pembunuh disewa. Mereka adalah kawan-kawannya, "Khalid diturunkan.

Apabila ditanya sama ada polis mempunyai apa-apa membawa kepada suspek, Khalid disebut secara ringkas bahawa polis telah mengenal pasti suspek yang mungkin.

"Ya, kita mempunyai beberapa orang yang kita melihat tetapi saya tidak boleh mengulas lanjut mengenai perkara itu. Kami sedang dalam proses menyiasat. Lambat laun kita akan mengetahui, "katanya.

Adakah ini satu drama Sanjeevan? Mengapa harus kawan kawannya buat begitu...

Adakah  tembakan ini merupakan satu drama yang dengan tidak sengajanya terkena Sanjeevan? Adakah perkara ini sepatutnya berlaku secara olok olok?

Adakah ini masalah atau isu persendirian dimana Sanjeevan sengaja mengaitkan dengan isu pengedaran  dadah semata mata untuk mengalihkan arah kes ini...

Apakah tindakan polis? Adakah polis akan menahan Sanjeevan setelah dia pulih atas dasar tuduhan palsu?

Jika Sanjeevan menjadi seorang yang wanted sehingga ditembak maka apa yang telah dilakukan oleh sanjeevan sebelum ini? Adakah dia mempunyai hubungan dengan mana mana sindiket...

Adakah Sanjeevan sendiri seorang penjenayah yang silent?

Banyak benda dari pelbagai angle harus pihak PDRM siasat...

3 comments:

 1. ao apa lagi..PDRM ambil ler tindakan undang2 pada Rafizi..

  Takut kut...

  ReplyDelete
 2. Macam cerita Hollywood. Siapa yang rajn tenguk cerita2 suspense dan thriller maka kita akan tau jalan cerita dalam senerio politik Malaysia. Jangan ingat cerita Hollywood sebagai entertertaiment, banyak mesej2 yang diselitkan yang bertepatan dengan apa yang berlaku didunia hari ini cuma ramai yang tidak sedar atau buta mata dan hati.

  ReplyDelete
 3. terukya bahasa melayu tu, guna google translate ke. hahahahahah

  ReplyDelete